top of page

Takserer næringseiendommene i Vestby Kommune

​ESKAN AS har nettopp avsluttet næringstakseringen i Vestby kommune. Ett enkelt lagerbygg har like stort areal som det totale næringsarealet i en liten norsk kommune.

Norges største lagerbygg ligger i Vestby

Når du kjører E6 gjennom Vestby kommune, ser du de store næringsbyggene til ASKO og Bauhaus. Men det folk flest som kjører forbi ikke ser og vet, er at næringslivet i Vestby er virkelig store på logistikk. Som en av eierne av flere store, moderne lagerbygg sa forleden dag, da vi besiktiget eiendommene hans: - Jeg ber folk om å svinge av E6, for da får de se hvor store og flotte lagerbygg som ligger på Deli skog og Vestby næringspark.

Ramme gård i Hvitsten

ESKAN AS fikk oppdraget med å besiktige næringseiendommene og verk & bruk i sommer, og våre besiktigere har vært igjennom mer enn 300 eiendommer siden eiendomsskattetakseringen startet. Blant de mer kjente takstobjektene er ASKO-bygget med sine 79 000 kvadratmeter lagerareal. Og som ikke det er nok, så bygger de på yt​​terligere 20 000 kvadratmeter. Dette er Norges største lager for kolonialvarer. Av de mere populære eiendommene vi har besiktiget er Norwegian Outlet og Outlet One, som besøkes av folk fra et stort omland på jakt etter kupp på moteklær. Og av de mer kuriøse eiendommene er Hvitsten-eiendommene til skipsrederfamilien Fred. Olsen. Ramme gård var i sin tid i Edvard Munchs eie. Mens dagens eier er rederarvingen og filantropen Petter Olsen. Like ved den spesielle gården ligger også Hvitsten kirke og Hvitsten skole. Skolehuset huser en sommeradministrasjonen til Fred. Olsen & co. Parken med gallionsfigurene fra rederiets eldre skip er et skue for seg selv. Og med et glimt i øyet kan vi også røpe at vi har taksert Norges kanskje mest verdifulle jorde; IKEA-jordet. Som den blå-blå regjeringen nettopp ga tillatelse til bygging av nytt varehus på.

Siste innlegg
Arkiv
bottom of page