KOMTEK-dagene 2015

November 26, 2015

Årets KOMTEK-dager i Stavanger er over, og vi i ESKAN AS kan se tilbake på tre interessante dager med bl.a. fokus på eiendomsskattetaksering.

 

I år hadde vi to presentasjoner sammen med felles kunder av Norkart AS og ESKAN AS. Først ut på scenen var Elling Olav Weimodet fra Sør-Aurdal kommune. Prosjektlederen og humoristen Elling Olav oppsummerte erfaringene fra eiendomsskatteprosjektet i kommunen, og delte villig ut både ris og ros til både programvareleverandør og oss i takstfirmaet. Mens vi i ESKAN AS kunne kvittere ut med våre positive erfaringer med en kommune og prosjektleder som var aktivt med i hele prosjektet. Trond Moen har vært vår prosjektleder i Sør-Aurdal.

 
 

Kommunereformen og eiendomsskatten

I den andre presentasjonen samarbeidet vi med Førde kommune.  Rådmann Ole John Østenstad og konsulent Dagun Indrebø ved eiendomsskattekontoret delte villig sine erfaringer fra arbeidet med kommunesammenslåing i Sunnfjord. Flere kommuner i samarbeidet står overfor en retaksering, og planleggingen av disse tas nå med i arbeidet med utviklingen av et felles Firda kommune.

 

Førde kommune har, sammen med flere av de aktuelle kommunene i den nye storkommunen, hatt møter med ESKAN AS om et pilotprosjekt som skal ligge til grunn for en retaksering. I vår del av presentasjonen gikk vi gjennom hovedpunktene i et slikt pilotprosjekt, kort om analysene som skal gjøres, og ikke minst hvordan den enkelte kommunen skal fases inn i prosjektet. Et av hovedpoengene til ESKAN AS er at en ikke skal sitte på gjerdet og vente til fusjonsprosessen er gjennomført, men heller være i forkant av hele prosessen. 

 

Vil du vite mer om prosjektpresentasjonen eller arbeidet med eiendomsskatten og kommunereformen, kan du ta kontakt med Sverre Gjønnes Antonsen i ESKAN AS, mobil 926 45 442. 

 

Lysbildene (PowerPoint-presentasjonene) er tilgjengelig på Norkart AS sitt Kundesenter. (Krever pålogging). 

Please reload

Siste innlegg

May 9, 2019

January 4, 2019

September 14, 2018

September 21, 2017

November 15, 2016

Please reload

Arkiv
Please reload

Havnegata 9

7010 Trondheim

Inngang 3, Blokk F, 5 etg.

Postadresse

PB 1231 Torgard

7462 Trondheim

Kontakt daglig leder

Tlf: 915 42 360

Epost: bjorn@eskan.no