top of page

KOMTEK-dagene 2015

Årets KOMTEK-dager i Stavanger er over, og vi i ESKAN AS kan se tilbake på tre interessante dager med bl.a. fokus på eiendomsskattetaksering.

I år hadde vi to presentasjoner sammen med felles kunder av Norkart AS og ESKAN AS. Først ut på scenen var Elling Olav Weimodet fra Sør-Aurdal kommune. Prosjektlederen og humoristen Elling Olav oppsummerte erfaringene fra eiendomsskatteprosjektet i kommunen, og delte villig ut både ris og ros til både programvareleverandør og oss i takstfirmaet. Mens vi i ESKAN AS kunne kvittere ut med våre positive erfaringer med en kommune og prosjektleder som var aktivt med i hele prosjektet. Trond Moen har vært vår prosjektleder i Sør-Aurdal.

Kommunereformen og eiendomsskatten

I den andre presentasjonen samarbeidet vi med Førde kommune. Rådmann Ole John Østenstad og konsulent Dagun Indrebø ved eiendomsskattekontoret delte villig sine erfaringer fra arbeidet med kommunesammenslåing i Sunnfjord. Flere kommuner i samarbeidet står overfor en retaksering, og planleggingen av disse tas nå med i arbeidet med utviklingen av et felles Firda kommune.

Førde kommune har, sammen med flere av de aktuelle kommunene i den nye storkommunen, hatt møter med ESKAN AS om et pilotprosjekt som skal ligge til grunn for en retaksering. I vår del av presentasjonen gikk vi gjennom hovedpunktene i et slikt pilotprosjekt, kort om analysene som skal gjøres, og ikke minst hvordan den enkelte kommunen skal fases inn i prosjektet. Et av hovedpoengene til ESKAN AS er at en ikke skal sitte på gjerdet og vente til fusjonsprosessen er gjennomført, men heller være i forkant av hele prosessen.

Vil du vite mer om prosjektpresentasjonen eller arbeidet med eiendomsskatten og kommunereformen, kan du ta kontakt med Sverre Gjønnes Antonsen i ESKAN AS, mobil 926 45 442.

Lysbildene (PowerPoint-presentasjonene) er tilgjengelig på Norkart AS sitt Kundesenter. (Krever pålogging).

Siste innlegg
Arkiv
bottom of page